Frode Bergs forsvarer:

– FSB leker med oss

Frode Berg vil i tiden framover bli utsatt for hardt press fordi de russiske etterforskerne ikke liker at han sier han er uskyldig, ifølge forsvareren.

I RETTEN: Spionsiktede Frode Berg under et rettsmøte i Lefortovo-retten. Til venstre hans russiske advokat Ilja Novikov.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
I RETTEN: Spionsiktede Frode Berg under et rettsmøte i Lefortovo-retten. Til venstre hans russiske advokat Ilja Novikov. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Berg betaler nå en høy pris for at etterforskerne ikke er fornøyd. De leker med oss, sier Bergs russiske forsvarer Ilja Novikov til Aftenposten.

Torsdag ble Novikov innkalt av den russiske sikkerhetstjenesten FSB for å være til stede under nye avhør av Berg. Minutter før de skulle starte, ble avhøret utsatt på ubestemt tid.

– Det illustrerer hva som skjer. De sier én ting og gjør noe helt annet, sier Novikov, som regner med at Berg må gjennom 10 til 20 avhør.

I forrige uke sa Novikov til NTB at Bergs mulighet til å ha kontakt med familien avhenger av hans samarbeid med FSB.

– De liker ikke at han fortsatt erklærer seg uskyldig. Dette skaper problemer for etterforskerne.

Forsvareren sier til Aftenposten at FSB gjør akkurat som det passer dem, og at de med vilje skaper usikkerhet og uro rundt prosessen videre.

– Det er manipulerende og urettferdig at de bruker hans rett til å snakke med familien som pressmiddel. Jeg vet ikke hvordan Frode vil klare seg gjennom de neste månedene når etterforskningen trappes opp.

I forrige uke forkastet en domstol i Moskva Frode Bergs anke. Dermed må den spionsiktede nordmannen sannsynligvis sitte i varetekt i Russland i minst ett år til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer