Frode Berg-saken:

FSB tause om Frode Berg-saken

Dagbladet ble bortvist, og var på ingen måte velkommen da vi forsøkte å få et intervju med FSBs spionjegere i Moskva.

LUKKET: Dørene til FSB - Russlands hemmelige politi - er lukket. Dagbladet var ikke velkommen, da vi ønsket å intervju de russiske etterforskerne i Frode Berg-saken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
LUKKET: Dørene til FSB - Russlands hemmelige politi - er lukket. Dagbladet var ikke velkommen, da vi ønsket å intervju de russiske etterforskerne i Frode Berg-saken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA (Dagbladet): Federalnaja sluzjba bezopasnosti (FSB) fryktede hovedkvarter på Lubyanka plassen i Moskva, ligger bare noen få hundre meter fra luksushotellet Metropol, hvor Frode Berg bodde da han ble arrestert og siktet for spionasje.

Den enorme murbygningen, med flere låste innganger troner på en liten høyde, overfor Den røde plass og Kreml. På andre siden av gata spaserer travle russere, mens det på fortauet foran den monumentale FSB-bygningen er det ikke et menneske å se, med unntak av noen uniformerte politimenn.

Avvist

Dagbladet har de siste ukene flere ganger forsøkt å komme i kontakt med det russiske sikkerhetspolitiet. Da vi i går forsøkte å komme inn, og spurte etter flere navngitte personer som har jobbet med Frode Berg-saken, ble Dagbladet meget bestemt avvist.

I det vi tok i dørhåndtaket til en av inngangsdørene, kom en uniformert politimann ilende til:

- Hva vil dere? Her har dere ikke noe å gjøre!

- Dere vil ikke inn

Da Dagbladet fortalte at vi ønsket å snakke med en oberstløytnant og en generalløytnant, eller en presseoffiser, ristet politimannen oppgitt på hodet, og gjorde noen grimaser som ikke var til å misforstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer