UTBRENT: Bilen Mohammed Javed ble funnet skutt og drept i, ble tent på etter drapet. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
UTBRENT: Bilen Mohammed Javed ble funnet skutt og drept i, ble tent på etter drapet. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

- Fuck «Jeddi». Han er ferdig

Venn av kronvitnet (29) avlyttet av politiet i 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Mohammed «Jeddi» Javed ble drept på Haugerud i Oslo 19. januar. Politiets hovedvitne, en 29-åring, er en venn av mannen som politiet avlyttet. Politivitnet har forklart at Stig Bergquist (tidl. Millehaugen) drepte «Jeddi».

- Vi var tre i bilen. «Jeddi» kjørte. Jeg satt i passasjersetet, og Bergquist satt bak. Han skjøt «Jeddi» i hodet, forklarer politivitnet.

Telefonsamtale
I den over fem minutter lange telefonsamtalen sier 29-åringen (vennen til politivitnet, red.anm.) «Fuck «Jeddi». Når jeg får tak i «Jeddi», han er faen meg ferdig, ass?».

29-åringen, som er tiltalt for et overlagt drapsforsøk sammen med politivitnet, snakket med en kvinne.

Kriminalpolitiet gjorde opptaket 17. februar 2007. Det var bare en drøy måned før politivitnet og 29-åringen angivelig forsøkte å drepe Mohammed Abbas (32) i Granstangen på Furuset 23. mars 2007.

Ifølge politivitnet hadde Ghulam Abbas som sentral i B-gjengen lovet ut en dusør til den som skaffet «Jeddi» av veien. Dette har Abbas via sin forsvarer avvist på det mest bestemte i Dagbladet.

«Vil ta ham»
Etter det Dagbladet forstår, kommer den omtalte mobilsamtalen til å bli et nytt bevis etter Haugerud-drapet 19. januar. Dette til tross for at samtalen er tatt opp nesten to år før det omtalte drapet. 29-åringen sitter i en taxi og snakker. Samtalen er tatt opp i 05-tida.

Søndag 4. mars 2007 om ettermiddagen avlytter kriminalpolitiet en samtale mellom 29-åringen og politivitnet. Dette er en samtale som varer i 13 minutter og 32 sekunder. De to berører en rekke temaer. I et dokument har politiet skrevet følgende kommentar til samtalen at 29-åringen ringer til politivitnet, for å ha blitt latt i strikken av «Jeddi».

29-åringen vil ha politivitnets tillatelse til å ta «Jeddi», men politivitnet sier «at han bare får snakke...ikke noe mer».

Ifølge Dagbladets kilder forteller samtalene om et høyt spenningsnivå innen gjengen Young Guns, også kalt A-gjengen. Både politivitnet og 29-åringen bor på hemmelig adresse.

Videoalibi
Bergquist nekter enhver befatning med drapet på «Jeddi». Han hevder at han ikke var på Haugerud på det aktuelle tidspunktet. Dagbladet skrev mandag at 39-åringen, både overfor politiet og i et eget notat, bestemt hevder at han var på et helt annet sted.

39-åringen har gitt kriminalpolitiet en detaljert reiserute fra han forlot arbeidsstedet i Ski om ettermiddag 19. januar til han kom tilbake til Kriminalomsorgens overgangsbolig på Sandaker.

Bergquist håper at han skal være fanget opp av videokameraer , og det eventuelt er opptak som kan gi ham alibi.

DREPT: Mohammed "Jeddi" Javed.
DREPT: Mohammed "Jeddi" Javed. Vis mer