«Fuck the EU»

Samtaler mellom USA-diplomater lekket. Nå beklager viseutenriksministeren.

LEKKET: USA prøvde torsdag så godt som mulig å glatte over en potensiell konflikt med EU etter en pinlig lekkasje av en telefonsamtale der en toppdiplomat forbannet EUs Ukraina-politikk. Foto: AFP Photo/Saul Loeb/NTB Scanpix
LEKKET: USA prøvde torsdag så godt som mulig å glatte over en potensiell konflikt med EU etter en pinlig lekkasje av en telefonsamtale der en toppdiplomat forbannet EUs Ukraina-politikk. Foto: AFP Photo/Saul Loeb/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA prøvde torsdag så godt som mulig å glatte over en potensiell konflikt med EU etter en pinlig lekkasje av en telefonsamtale der en toppdiplomat forbannet EUs Ukraina-politikk.

USA og EU har i flere måneder vært i en stillingskrig med Russland og Ukraina etter at det utviklet seg til et regelrett opprør i Kievs gater mot at Ukrainas president Viktor Janukovitsj avviste en avtale med EU etter russisk press.

Men telefonsamtalen som ble avlyttet og lekket, synes å avsløre betydelig amerikansk frustrasjon over hvordan EU har håndtert konflikten i Ukraina.

USAs nye viseutenriksminister for europeiske saker, Victoria Nuland, måtte torsdag krype til korset og beklage overfor EU at hun hadde forbannet Unionen.

«Fuck the EU», sa Nuland i det som synes å være en samtale for kort tid siden med USAs ambassadør i Kiev, Geoff Pyatt.

Kommentaren kom i forbindelse med at FNs generalsekretær Ban Ki-moon skulle være i ferd med å utnevne den nederlandske diplomaten Robert Serry til sin representant i Ukraina. Hun mener åpenbart at FN kan gjøre mer nytte enn EU.

Russiske undertekster Det er uklart hvordan samtalen ble avlyttet og lastet opp på YouTube med russiske undertekster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer