«Fucking bored» på kommunestyremøte

FPU-nestformann med uheldig Facebook-melding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forrige onsdags kommunestyre i Øvre Eiker var ikke det mest spennende, syntes FrP-listetopp Ove A. Vanebo, melder Drammens Tidende. I en pause la Vanebo, som også er 1.nestformann i FPU, ut denne beskjeden i det såkalte status-feltet på nettsamfunnet Facebook:

«Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte».

Skuffet ordfører

Ordfører Anders B. Werp (H) forteller at han er skuffet over Vanebos melding fra møtet.

- Vi som er folkevalgte, har valgt det selv, og hver eneste sak vi behandler i kommunestyret er viktig. Det er derfor jeg synes dette er skuffende. Vi har et betydelig personlig ansvar for å tilføre møtene våre noe meningsfylt, sier ordfører Werp til Dagbladet.no.

Men Vanebo selv står for det han har skrevet.

- I forrige kommunestyremøte var det ekstremt mange som gikk på talerstolen for å markere seg. Jeg ser at det kan bli oppfattet uheldig å kalle det kjedelig, men akkurat i dette møtet var det berettiget, sier han til Drammens Tidende.

Visste ikke at profilen var åpen

KJEDET SEG: FrP-topp i Øvre Eiker, Ove A. Vanebo, kjedet seg på kommunestyremøtet og fortalte om det på Facebook. Faksimile fra Facebook
KJEDET SEG: FrP-topp i Øvre Eiker, Ove A. Vanebo, kjedet seg på kommunestyremøtet og fortalte om det på Facebook. Faksimile fra Facebook Vis mer

Politikeren fjernet meldingen fra statusfeltet i profilen sin rett etter at avisen snakket med ham i går. Han understreker at meldingen var ment for private venner, men tok sannsynligvis ikke hensyn til at han har en profil som er åpen for hele nettverket Norway, som har litt under 300 000 brukere.


- Jeg visste ikke at profilen var så åpen. Jeg hadde antakeligvis ikke skrevet det, hvis jeg hadde visst at det skulle bli lest av andre. Men jeg har ingen problemer med å si at møtet ble langtekkelig, sier Vanebo, og understreker at han skrev beskjeden i en ti minutters pause i møtet.

Ordfører Werp understreker at hendelsen ikke vil bli fulgt opp fra hans side.

- Det ville overraske meg hvis alle 41 kommunestyrerepresentantene aldri har opplevd at tida kan gå smått på møtene. Men det er en vesensforskjell på det og på å publisere noe slikt så hundretusener kan lese det, sier ordføreren til Dagbladet.no.

Dagbladet.no har ikke fått kontakt med Ove Vanebo, og i løpet av onsdag ettermiddag har profilen hans på Facebook blitt lukket.