Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Fugelli mener Listhaug og Frp bidrar til et fiendebilde mot muslimer

Per Fugelli vil holde «den norske flokken» samlet.

Per Fugelli. Lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Fotografert i Botanisk hage på Tøyen i Oslo, der han ofte går på tur. I halvannet år har Per Fugelli vært kreftfri. Storefri, har han kalt det. Nå er friminuttet over. Foto: Tom A. Kolstad
Per Fugelli. Lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Fotografert i Botanisk hage på Tøyen i Oslo, der han ofte går på tur. I halvannet år har Per Fugelli vært kreftfri. Storefri, har han kalt det. Nå er friminuttet over. Foto: Tom A. Kolstad Vis mer

Norge må bli flinkere til å ta vare på og bry seg om sin muslimske befolkning, særlig «når terroren skaper frykt og fordom i folkesjelen». Det er hovedbudskapet i Per Fugellis kronikk i Dagbladet i dag.

Fugelli skriver at «å bry oss om hvordan muslimene i Norge har det» er et bindeledd som kan holde «den norske flokken» samlet. Han kaller det en vaksine mot «frykt, terror og rasisme».

–Skummel forsømmelse

Den anerkjente samfunnsdebattanten roper også varsko om det han mener er et økende farebilde «av muslimene som gruppe», som er i ferd med å feste seg i «folks virkelighetsbilde», og trekker linjer tilbake til 22. juli.

–Det er en skummel forsømmelse at vi helt fra 2011 og til i dag på en måte har underslått at hovedmålet til Anders Behring Breivik var å eliminere muslimer fra Norge og Europa. Det målet, den besettelsen, landet ikke som en psykiatrisk bakterie i hodet hans. Den vokste fram da han bit for bit bygget puslespillet som sier at «islam er ødeleggende for verden», sier Fugelli til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?