Per Fugelli. Lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Fotografert i Botanisk hage på Tøyen i Oslo, der han ofte går på tur. I halvannet år har Per Fugelli vært kreftfri. Storefri, har han kalt det. Nå er friminuttet over. Foto: Tom A. Kolstad
Per Fugelli. Lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Fotografert i Botanisk hage på Tøyen i Oslo, der han ofte går på tur. I halvannet år har Per Fugelli vært kreftfri. Storefri, har han kalt det. Nå er friminuttet over. Foto: Tom A. KolstadVis mer

Fugelli mener Listhaug og Frp bidrar til et fiendebilde mot muslimer

Per Fugelli vil holde «den norske flokken» samlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Norge må bli flinkere til å ta vare på og bry seg om sin muslimske befolkning, særlig «når terroren skaper frykt og fordom i folkesjelen». Det er hovedbudskapet i Per Fugellis kronikk i Dagbladet i dag.

Fugelli skriver at «å bry oss om hvordan muslimene i Norge har det» er et bindeledd som kan holde «den norske flokken» samlet. Han kaller det en vaksine mot «frykt, terror og rasisme».

–Skummel forsømmelse

Den anerkjente samfunnsdebattanten roper også varsko om det han mener er et økende farebilde «av muslimene som gruppe», som er i ferd med å feste seg i «folks virkelighetsbilde», og trekker linjer tilbake til 22. juli.

–Det er en skummel forsømmelse at vi helt fra 2011 og til i dag på en måte har underslått at hovedmålet til Anders Behring Breivik var å eliminere muslimer fra Norge og Europa. Det målet, den besettelsen, landet ikke som en psykiatrisk bakterie i hodet hans. Den vokste fram da han bit for bit bygget puslespillet som sier at «islam er ødeleggende for verden», sier Fugelli til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn