Fugleinfluensa bekreftet i Moskva

Offisielle russiske helsekilder bekrefter at et utbrudd av fugleinfluensa i nærheten av Moskva er forårsaket av den farlige Asia-varianten av H5N1-viruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå innført strenge sikkerhetstiltak på fjærfefarmer rundt den russiske hovedstaden.

- Laboratorieundersøkelser viser at H5N1-viruset er funnet i fem områder rundt Moskva, sa Nikolai Vlasov, direktør for veterinæravdelingen i den offentlige landbruksorganisasjonen Rosselkhoznadzor i forrige uke. Mandag bekreftet han at det dreier seg om den dødelige Asia-varianten av viruset.

Asia-varianten av H5N1 ansees for å være den mest smittsomme og farlige av alle versjoner av fugleinfluensa, siden det var denne typen som første gang forårsaket et menneskelig dødsfall i Hongkong i 1997. Viruset gjenoppsto i en enda mer smittsom variant i Kina i 2003.

(NTB)

FULLT VERNEUTSTYR: 
Russiske inspektører i beskyttelsesutstyr sjekker forholdene på et fjærfemarked i Moskva. Russiske helsemyndigheter bekreftet mandag at fugleinfluensatypen som er oppdaget rundt Moskva, er den farlige asiavarianten av H5N1. Foto: Reuters/SCANPIX
FULLT VERNEUTSTYR: Russiske inspektører i beskyttelsesutstyr sjekker forholdene på et fjærfemarked i Moskva. Russiske helsemyndigheter bekreftet mandag at fugleinfluensatypen som er oppdaget rundt Moskva, er den farlige asiavarianten av H5N1. Foto: Reuters/SCANPIX Vis mer