Fugleinfluensa bekreftet i Tyskland

Tyske myndigheter bekrefter at det er påvist fugleinfluensa i landet. Mandag ble det funnet mellom 15 og 25 døde gjess og ender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veterinærer har testet de døde fuglene for virus, opplyser helsetjenesten i Koblenz. Fuglene ble oppdaget i en innsjø i nærheten av Neuwied i delstaten Rheinland-Pfalz.

I kveld kom bekreftelsen på at fuglene var smittet av fugleinfluensa. Dødsårsaken var imidlertid forgiftning, ikke sykdommen. Veterinærene skal nå sjekke om viruset er av den fryktede varianten H5N1.

Dødelig virus

I en innsjø ikke langt unna Göttingen er det også oppdaget døde fugler. Tre gjess som ble funnet i en innsjø var trolig for svake til å fly, men det skal likevel undersøkes om de hadde pådratt seg smitten.

– Hvert år ser vi tilfeller av fugler som dør på grunn av at de er for svake, sier veterinær Jürgen Gremmel.

Siden utbruddet mot slutten av 2003 i Sør-Korea har det dødelige influensaviruset H5N1 tatt livet av 61 personer i fire asiatiske land.

I EU-landene har myndighetene lenge vært forberedt på et ubrudd. Viruset overføres lett mellom fugler, men det forekommer sjelden at det smitter over på mennesker.

Epidemi

Døde fugler i EU-landene Hellas og Sverige har testet positivt på fugleinfluensa, men ikke det dødelige viruset H5N1, som er blitt påvist på syk fugl i Romania, Tyrkia og Russland.

Papegøyen som døde i karantene i Storbritannia nylig var også smittet med dette aggressive fugleinfluensaviruset.

Det er vanskelig for mennesker å pådra seg influensaviruset H5N1, men eksperter frykter at viruset kan mutere slik at det vil begynne å smitte fra menneske til menneske.

(ANB-AP)

SMITTEFRYKT: En tysk brannmann fjerner brød som de døde fuglene kan ha vært i kontakt med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer