Fugleinfluensa oppdaget i Frankrike

Første utbruddet på åtte år.

FUGLEINFLUENSA: Viruset tok livet av 22 av 32 kyllinger i en bakgård i Biras i Périgord-regionen i Frankrike.
Illustrasjonsfoto: Torbjørn Tandberg / Samfoto
FUGLEINFLUENSA: Viruset tok livet av 22 av 32 kyllinger i en bakgård i Biras i Périgord-regionen i Frankrike. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Tandberg / SamfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte land har stoppet importen av fjærkre fra Frankrike etter at det dødelige fugleinfluensaviruset H5N1 er oppdaget sørvest i landet.

Viruset er oppdaget i et område der det er mange produsenter av fjærkre og foie gras (gåse- og andelever), opplyser det franske landbruksdepartementet.

Det er det første utbruddet på åtte år i Frankrike, som er EUs største jordbruksprodusent. Myndighetene har bekreftet at det har vært et utbrudd av fugleinfluensa på en kyllingfarm. Viruset tok livet av 22 av 32 kyllinger i en bakgård i Biras i Périgord-regionen.

Landene som nå har stoppet importen av fjærkre fra Frankrike er Japan, Marokko, Sør-Korea, Kina, Thailand, Egypt, Algerie og Tunisia. Ingen av Frankrikes handelspartnere i EU har stoppet importen.

Utbruddet kommer like høysesongen for foie gras. Salget tar av rundt jul- og nyttårstider. Engrossalget av fransk foie gras var rundt 2 milliarder euro, drøyt 18 milliarder kroner, i fjor.

Den franske landbruksministeren Stephane Le Foll sier at det ikke er noen risiko for å bli smittet av fugleinfluensa gjennom mat.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram