Fugleinfluensa påvist i Hong Kong

Første tilfellet på sju år.

FUGLEINFLUENSA I HONG KONG: En 59 år gammel kvinne er innlagt på sykehus med det myndighetene i Hong Kong tror er fugleinfluensa. Dette bildet er fra Jakarta og ble tatt i januar i år. Foto: EPA/BAGUS INDAHONO
FUGLEINFLUENSA I HONG KONG: En 59 år gammel kvinne er innlagt på sykehus med det myndighetene i Hong Kong tror er fugleinfluensa. Dette bildet er fra Jakarta og ble tatt i januar i år. Foto: EPA/BAGUS INDAHONOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 59-år gammel kvinne er etter en tur til fastlands-Kina innlagt på sykehus med det helsemyndighetene i Hong Kong tror er influensa A (H5), -  en variant av fugleinfluensa.

Kvinnens tilstand skal være alvorlig, ifølge CNN.

Ukjent smittested Dette er første gang på syv år at det blir påvist fugleinfluensa hos mennesker.

- Det er uklart hvor kvinnen hadde fått sykdommen fra. Hun skal ikke hatt noen kontakt med levende fjørfe og var ikke innom noen bondegårder da hun var i Kina, opplyser helsemyndigheteene i Hong Kong.

Forhåndsregler Kvinnens 60 år gamle mannen skal ifølge CNN også ha utviklet mulige symptomer på fugleinfluensa, men er nå på bedringens vei.

Helsemyndighetene i Hong Kong oppfordrer nå folk om å ta forhåndsregler, og har trappet opp overvåkingen av syke ved ved å teste pasienter med alvorlig lungebetennelse. De har også opprettet en telefonlinje som folk kan ringe til for å få svar på eventuelle spørsmål.

Først påvist i 1997 De første tilfellene av fugleinfluensa i Hong Kong ble påvist i 1997.

Genetiske undersøkelser viste da at viruset hadde hoppet fra fugler til mennesker, og dette forårsaket alvorlig sykdom med høy dødelighet. Pasientene utviklet symptomer på feber, sår hals, hoste og alvorlig lungebetennelse.

Alle fugler antas å være utsatt for fugleinfluensa, men noen arter, som villender er mer motstandsdyktige enn andre. Kylling og kalkuner er på den annen side spesielt utsatt.