SLAKTES: Det er konstatert fugleinfluensautbrudd i en flokk med høns og gjess på denne gården i Trøgstad i Østfold. Nå vil de 50 dyrene slaktes.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SLAKTES: Det er konstatert fugleinfluensautbrudd i en flokk med høns og gjess på denne gården i Trøgstad i Østfold. Nå vil de 50 dyrene slaktes. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Fugleinfluensa påvist

50 dyr slaktes i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har påvist fugleinfluensa i en hobbybesetning fjærfe i Østfold, men avdramatiserer funnet. Det er ingen indikasjon på spredning, men andre besetninger sjekkes.

Den rammede besetningen på rundt 50 dyr vil i løpet av fredag bli slaktet og brent i et sikkerhetsklarert forbrenningsanlegg, får NTB opplyst i det lokale Mattilsynet.

- For sikkerhets skyld har vi opprettet en sikkerhetssone på en kilometer rundt den rammede Trøgstad-gården.

- Der vil vi ta prøver av alle besetninger i løpet av helgen. Vi regner med å ha endelig svar i begynnelsen av neste uke, men så langt er det all grunn til å avdramatisere, sier distriktssjef for Mattilsynet i Indre Østfold og Follo, Kirsti Ullsfoss, til NTB.

Hun understreker at det påviste viruset H7 er en mild undertype og at det bare er påvist i en høne. Den er ikke farlig for mennesker og trolig er den overført fra villfugl.


(©NTB)