Fugleinfluensa-viruset påvist i Italia

Hellas og Bulgaria også rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias helseminister bekreftet lørdag at det dødelige fugleinfluensaviruset H5N1 har blitt oppdaget hos svaner i landet.

Dette er de første tilfellene av fugleinfluensa i Italia.


- Viruset er funnet hos svaner i tre regioner, Puglia, Calabria og Sicilia, uttaler italias helseminister Francesco Storace, til AP.

Han oppga ikke eksakt antall på hvor mange som var døde, men sa at flesteparten av de 17 svanene som er funnet var smittet av H5N1.

Hellas og Bulgaria også rammet

Lørdag formiddag ble det også klart at Hellas er rammet av viruset.

AP melder at prøver fra tre svaner funnet ved Tessaloniki nord i landet som ble sendt et laboratorium torsdag, var smittet av H5N1.

EU bekrefter også at fugleinfluensa er funnet hos svaner i Bulgaria.

For to uker siden ble det fastslått at fugler nord på ferieøya Kypros døde på grunn av det fryktede fugleinfluensaviruset, ifølge EU-kilder.

Nå ser det ut til at viruset også har spredd seg til Afrika. Fredag ble det kjent at to barn på en familiefarm i byen Kaduna City i Nigeria har vist tegn til å være smittet av en alvorlig sykdom, og det er funnet dødelig fugleinfluensavirus på en farm i nærheten.

Ifølge lokale myndigheter begynte barna å hoste opp blod kort tid etter at husets fugler ble syke og døde.

Først i Asia

Tidligere er det bekreftet at flere barn døde av fugleinfluensa i Tyrkia, og viruset har tidligere blitt påvist en rekke steder i Asia.

FUNNET HOS SVANER:Både i Hellas og Italia var funn av døde svaner det som ledet til at man påviste det dødelige H5N1-viruset.
MASSESLAKT: I Tyrkia ble store mengder fjærkre slaktet etter at fugleinfluensa-viruset drepte flere mennesker.