Fugleinfluensaen har nådd Afrika

Samtidig som Kina bekrefter at nok en person er smittet av den dødelige influensaen, landets ellevte tilfelle så langt, har viruset nå spredd seg til Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Verdens helseorganisasjon for dyr (OIE) bekreftet onsdag at kyllingene på en gård i Nord-Nigeria er smittet av det dødelige H5N1-viruset, som kan være dødelig også for mennesker. Dette er første gang fugleinfluensaen er registrert i Afrika, melder BBC.

Myndighetene i Nigeria opplyser at de nå gjør alt de kan for å hindre at smitten sprer seg. Det er foreløpig usikkert om de tusenvis av kyllinger som nylig ble funnet døde i et nabodistrikt i landet, er smittet av det samme viruset.

Meldingen om influensautbruddet i Afrika kommer samtidig med at Kinas helsemyndigheter bekrefter at nok en person i landet er smittet av influensaen. Den 26 år gamle kvinnen er den ellevte personen som rammes siden virus startet sine herjinger i Sørøst-Asia for to år siden. Sju av de elleve smittede kineserne er omkommet, melder den kinesiske avisen People´s Daily.

INFLUENSA-ALARM: En nigeriansk mann selger fjærfe i den nigerianske byen Lagos onsdag, samme dag som OIE bekrefter at en sterkt smittsom og dødelig utgave av fugleinluensaen er registrert i landet. Foto: EPA/Onome Oghene
INFLUENSA-ALARM: En nigeriansk mann selger fjærfe i den nigerianske byen Lagos onsdag, samme dag som OIE bekrefter at en sterkt smittsom og dødelig utgave av fugleinluensaen er registrert i landet. Foto: EPA/Onome Oghene Vis mer