- Fugleinfluensautbrudd kan skyldes villfugler fra Asia

Utbruddet av fugleinfluensa som er funnet i Storbritannia og Nederland, kan ha kommet til Europa via villfugler som har migrert fra Asia, ifølge helsetjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Sør-Korea har millioner av fugler på gårder blitt avlivet som følge av fugleinfluensa.

- En art av ville svaner kan være bærere av viruset uten å vise tegn på sykdom, sier EU-kommisjonen i en uttalelse mandag etter å ha vedtatt nødtiltak for å begrense utbruddet på lik linje med Nederland og Storbritannia.

De siste dagene er det oppdaget fugleinfluensa på en andefarm i England og hos kyllinger på en gård i Nederland. Tidligere denne måneden ble fugleinfluensa også funnet på gårder i Tyskland.

En talskvinne for Storbritannias departement for miljø, mat og landbrukssaker sier at helserisikoen er svært lav og at det ikke er noen risiko for næringskjeden.

Myndighetene har fortsatt ikke fastslått hvorvidt det er en kobling mellom utbruddet i Tyskland, Nederland og Storbritannia eller hvorvidt utbruddene har sammenheng med utbruddene i Asia. De mistenker imidlertid at det er en sammenheng.

Fugleinfluensaen som er oppdaget i Tyskland og Nederland er av stammen H5N8. Viruset er svært dødelig for fugler, men har aldri blitt oppdaget hos mennesker i motsetning til H5N1 som har tatt livet av rundt 400 personer for det meste i Asia og Midtøsten siden 2003. Britiske myndigheter opplyser at fugleinfluensaen som er oppdaget der heller ikke er av typen H5N1, men de har fortsatt ikke fastslått hvorvidt det er snakk om H5N8. EU-kommisjonen sier det trolig er snakk om denne typen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer