Fuglejakta kan bli avlyst

Hvis Langesund-ulykken tar knekken på ærfuglbestanden.

SNART JAKTSESONG: Men direktoratet vurderer hvor stor skade oljekatastrofen i Langesund gjør på Ærfugl-bestanden. Foto: SCANPIX.
SNART JAKTSESONG: Men direktoratet vurderer hvor stor skade oljekatastrofen i Langesund gjør på Ærfugl-bestanden. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for naturforvaltning vil vurdere å avlyse ærfugl-jakta i høst på grunn av oljekatastrofen i Langesund.

-Hvis det blir slik at den bestandsmessige effekten av oljesølet blir stor, og jakta blir vurdert til å være en tilleggsbelastning som fører til at bestanden går enda mer tilbake, kan det bli aktuelt, sier seksjonsleder ved Direktoratet for Naturforvaltning, Terje Bø, til Dagbladet.Han understreker at direktoratet på ingen måte har konkludert ennå. Akkurat nå driver de en intensiv kartlegging sammen med Norsk ornitologisk forening og flere andre fuglefolk av hvilke bestander, hvor mange fugler og hvilke områder som er sterkest berørt av ulykken.

95 prosent er ærfugl- I en tidlig fase ser det ut til at det er nettopp ærfugl som er hardest rammet. Så mange som 95 prosent av de oljetilsølte fuglene som er funnet, har vært ærfugl, sier Terje Bø. Jakta på ærfugl varer vanligvis fra 1. oktober til 30. november i Langesund-området.

Da sterkt oljetilsølte fugler først ble observert etter «Full City»-ulykken, var den lokale viltnemndas første løsning å skyte fuglene. Ifølge Telemark og Vestfold IUA rakk de å skyte 70 fugl før reaksjonene fra miljøvernere ble så sterke at miljøvernminister Erik Solheim bestemte at skytingen skulle stanses og at fuglene i stedet skulle vaskes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer