Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fuglekikker reddet fisker

Mannen satt og speidet etter fugler da han oppdaget en tom båt ute på Ranfjorden. Det reddet livet til en 41 år gammel fisker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den observante naboen hadde lagt merke til båten da han kikket etter fugler ute på fjorden tidligere på dagen. Da han så at båten plutselig var tom like før klokka 17 i går ettermiddag, reagerte han lynraskt. Sammen med en annen nabo la han ut på fjorden.

Vel framme ved båten oppdaget de fiskeren, som lå livløs i vannet.

-  Han skal ha vært helt blå i ansiktet, og mennene trodde han var død, sier operasjonsleder Lisbeth Aarvik ved Helgeland politidistrikt.

De to gode naboene fikk den livløse fiskeren om bord. I båten satte de i gang med hjertemassasje og munn-til-munn-metode. Etter kort tid fikk de vekket mannen til liv.

Inne på land ventet ambulansepersonell, som tok mannen med til sykehus.

Klokka 17.05 fikk politiet i Helgeland beskjed om at en mann var reddet fra drukningsdøden.

Satt fast i pilken

Fiskeren hadde satt ut med båten fra Dalselv, og kjørte ut i Ranfjorden for å pilke. Han brukte en såkalt svenskepilk, en kraftig sluk.

-  Svenskepilken satte seg fast i jakka på fiskeren, og på et eller annet vis havnet han i vannet. Der ble han hengende etter pilken, sier operasjonsleder Aarvik.

Flere dåder

Det er tydeligvis høysesong for redningsdåder i Ranfjorden. Fredag reddet ranaværingene Geir Sandberg og Ståle Olsen en kajakkpadler som drev midtfjords mellom Åga og Alterneset.

Den 22 år gamle padleren hadde dratt ut på kveldstur, men under turen begynte kajakken å ta inn vann. Geir Sandberg satt tilfeldigvis og speidet utover fjorden, og så at padleren var i trøbbel. Sammen med kameraten Ståle dro han ut i en selvbygd aluminiumsbåt og fikk den uheldige padleren på land.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling