– Fuglene døde av kulde og sult

Eksperter tror ikke at fugleinfluensaen er kommet til Norge – ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Vi tror ikke fuglene på Klepp døde av fugleinfluensa. Vi tror derimot at de har dødd av kulde eller matmangel som følge av den uvanlig lange kuldeperioden vi har hatt på Vestlandet, sier Jan Kåre Ness, styremedlem i Norsk Ornitologisk Forening Rogaland, til Dagbladet.no.

– For få døde fugler

– For to dager siden var vi i området der fuglene ble funnet, og da så vi flere hundre slappe fugler som gravde i snøen etter mat. Hvis de var smittet av fugleinfluensaviruset, ville antallet døde fugler vært mye større, siden sykdommen rammer hardt og fort, sier Ness, som også påpeker at slappe fugler er lett bytte for rovfugler.

– Men utelukker Ornitologiforeningen at fugleinfluensa kan være grunnen til at fuglene døde?

– Nei, vi forventer jo at sykdommen kommer til Norge før eller siden, og Jæren har Norges største bestand av vannfugler, så det er mye som taler for at vi vil få fugleinfluensaen først her. Men vi tror bare ikke at funnet på Klepp er Norges første tilfelle av fugleinfluensa, sier Ness, som legger til at han ikke er veldig bekymret for følgene hvis og når sykdommen dukker opp her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer