- Fuglene kan ha blitt skremt i hjel

Lastebilsjåfør tar på seg skylda. Samtidig påpeker en amerikansk forsker at massedød blant fugler slett ikke er uvanlig.

- BLITT SKREMT: Noen av de svenske fuglene, av arten kai, har mest sannsynlig blitt skremt til døde. Foto: DRILON HULAJ
- BLITT SKREMT: Noen av de svenske fuglene, av arten kai, har mest sannsynlig blitt skremt til døde. Foto: DRILON HULAJ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I 11-tida i dag fikk Länsveterinären i Sverige en telefon fra en lastebilsjåfør som har kjørt på fugleflokken i Sverige - nå kan fugledødsfallene være oppklart.

- Det var en lastebilsjåfør som fortalte at han hadde kjørt over en stor flokk med kaier i går kveld på den aktuelle veistrekningen, sier Christer Olofsson i Räddningstjänsten til Dagbladet.

Betyr det at saken er oppklart? Mye tyder på at det fremdeles er mye usikkerhet knyttet til årsaken.

- Stor flokk Olofsson kan fortelle at lastebilsjåføren kom kjørende ned Wetterlinsgatan i Falköping i går kveld da han fikk øye på en stor flokk med fugler.

- Han kjørte over en stor del av disse, og visste ikke om at det var noe videre spesielt med det før han leste om det i både norske og svenske medier i dag, sier Olofsson, som mener dette kan være den store forklaringen på det merkelige massedødsfallet i Falköping.- Men hva med fuglene som ble funnet andre steder enn i veien?

- De har mest sannsynlig blitt skremt opp i sykkelbanen og parkområdene i nærheten, og dødd der, sier Olofsson. Det er den eneste hypotesen vi har, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer