Fuglesang fikk trøbbel med romdrakta i natt

Men romvandringen ble en suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sekstiden i morges, norsk tid, fullførte Christer Fuglesang jobben påbegynt av ISS-besetningsmedlem Nicole Stott og Discovery-astronaut Danny Olivas tidligere i uka.

Dette etter at NASA avgjorde at et stort stykke romskrot som kom hylende ikke presenterte en trussel for astronautene, ISS eller romferja Discovery.

Romvandringen, den første av Fuglesangs totalt to under dette oppdraget, hadde ett mål: Å erstatte en tom ammoniakktank på utsida av Den internasjonale romstasjonen ISS.

DrakttrøbbelTankene er svære og vanskelig å håndtere; den nye er over 770 kilo tung. Men trass småtrøbbel med drakta, greide Fuglesang - og makker Olivas - oppgaven med letthet, sier NASA.

En time inn i romvandringen sluttet et lys i Fuglesangs hjelm å fungere. Den andre var imidlertid tilstrekkelig for å fullføre oppdraget sa NASA i en uttalelse.

Oppdraget ute i vakuumet varte totalt 6 timer og 39 minutter - ni minutter lenger enn planlagt.

Olivas, identifisert som astronauten med røde striper på drakta, og Fuglesang, med hvit drakt, samarbeidet tett i romvandringen NASA beskriver som «svært krevende» med «høye krav til koreografi».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.