Fuglesang på vei til verdensrommet

Vellykket oppskyting for Discovery.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAPE CANAVERAL, FLORIDA (Dagbladet): Christer Fuglesang er trygt i bane rundt jorda, på vei til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Discovery, på det fjerde forsøket, gikk opp i et spektakulært lysskue da rakettene genererte en temperatur tilsvarende to tredjedeler av soloverflaten på Kennedy Space Center klokka 05.59, norsk tid.

Etter tre utsettelser og problemer med en hydrogenventil, så fikk mannskapet på sju omsider en vellykket oppskytning, og nådde en hastighet på 28 000 kilometer i timen - det som kreves for å komme i bane rundt jorda.

Discovery vil koble seg ISS på dag tre i oppdraget. Dag sju og ni vil Christer Fuglesang ut på to krevende romvandringer, blant annet for å bytte ut en tom ammoniakktank på romstasjonen.

Dagbladet kommer med mer fra Kennedy Space Center.

Siste:06.09: Dagbladets reporter på Kennedy Space Center, Geir Barstein, forteller fra observasjonsplass at han aldri har opplevd noe lignende.

- Det er det mest utrolige jeg har opplevd i hele mitt liv. Det er nesten som at man begynner å gråte, sier Barstein som forteller at en tordenstorm lengre unna gjorde stemningen helt spesiell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer