Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fujimori trekker seg

Perus president Alberto Fujimori kunngjorde søndag morgen norsk tid at han skriver ut nyvalg med øyeblikkelig virkning. Samtidig gjorde han det klart at han selv ikke stiller til gjenvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen kom etter at det nylig er avslørt omfattende korrupsjon i det peruanske regjeringsapparatet. Fujimori har ikke selv vært innblandet i korrupsjonen, det har derimot hans nære rådgiver, sjefen for Perus etterretningstjeneste SIN Vladimiro Montesinos.

- Etter dyp og grundig overveielse, har jeg bestemt meg for først av alt å sette SIN ut av funksjon. Deretter vil jeg med øyeblikkelig virkning skrive ut nyvalg, der jeg ikke selv vil være kandidat, sa Fujimori i peruansk kringkasting.

Organisasjonen av amerikanske stater OAS betegnet lørdag anklagene om korrupsjon på topplan i Peru som ytterst alvorlige. Organisasjonen krevde «raske og strenge reaksjoner « fra Fujimori og hans regjering.

Alberto Fujimori kom til makten i 1990, og ble gjenvalgt som president så sent som i mai i år.

(NTB-DPA)