Fuktig juletrefest

På bunnen av Hadselfjorden foregår en av årets mest spektakulære juletrefester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKMARKNES (Dagbladet.no): 3. juledag er dagen for den tradisjonelle juletrefesten i regi av Hadsel Undervannsklubb. Med et glitrende juletre og egen julenisse blir det uvanlig lystig på den ellers tussmørke bunnen av havet utenfor Stokmarknes i Vesterålen.

Luftboblene steg mot overflaten idet klubbnisse Karl Henning Osbakk forsøksvis dro i gang de første strofene av «Glade jul». Men noen stor allsang ble det ikke på havets bunn denne gangen.

- Jeg prøvde jo å synge, men ingen av de andre ble med. Det skal jo sies at det er litt av en utfordring, sier Osbakk til Dagbladet.no.

De sju dykkerne fikk seg i hvert fall mange runder rundt treet i løpet av de ti minuttene seansen varte, og på land kunne den lokale pubverten by på varm gløgg til både dykkere og tilskuere.

Det er åttende gang undervannsklubben arrangerer juletrefesten under vann, visstnok inspirert av liknende tiltak på sørligere breddegrader.

FUKTIG: Hadsel Undervannsklubb holder sin årlige juletrefest på seks meters dyp i havet utenfor Stokmarknes. Fra venstre Karl Henning Osbakk, Daniell Ness, Jan Erik Jensen, Marius Hansen og Robin Tømmerås. Foto: Eirik H. Urke
FUKTIG: Hadsel Undervannsklubb holder sin årlige juletrefest på seks meters dyp i havet utenfor Stokmarknes. Fra venstre Karl Henning Osbakk, Daniell Ness, Jan Erik Jensen, Marius Hansen og Robin Tømmerås. Foto: Eirik H. Urke Vis mer
UNDER VANN: Både nissen og de seks andre dykkerne tok mange runder rundt treet.
HOPP: Bengt Are Pettersen glemte visst dykkerutstyret før han hoppet til vanns.