Fuktig og billig luksus

Bente Hafskjær (23) og Elisabeth Kjendlie (23) fra Oslo bruker ikke alltid dyre kremer. - Men noen ganger er det deilig å unne seg litt luksus, sier Bente og gir Elisabeth en dash på nesa med Lanc�ome Hydrative til 295 kroner krukken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De har forsøkt noen av de kremene som testen omfatter.

Fysisk institutt ved Universitetet i Oslo testet ti kremer på 24 kvinnelige forsøkspersoner i løpet av tre våruker. Hver person ble behandlet med fem forskjellige kremer, slik at 11 personer til slutt testet hvert produkt.

- Ingen av personene brukte fuktighetskrem den første uka. Den andre uka smurte de seg inn morgen og kveld. Hver morgen målte vi fuktigheten i huden. Den siste uka brukte de ingenting. Målingene ble gjort 12 timer etter påsmøring. Testen fanget dermed ikke opp de kremene som har en umiddelbar kortvarig effekt. Resultatene viser at fuktigheten akkumuleres i huden. Etter smøring to ganger om dagen oppnår man en jevnt høy effekt med kremene i gruppe 1. Når personene slutter å smøre seg, går fuktigheten umiddelbart ned.

Billig like bra

Testen skiller ut kremene i tre grupper. Kremen Beiersdorf - pH5-Eucerin har den dårligste effekten.

- Men en kan ikke si at kremen ikke har noen effekt i det hele tatt, sier Martinsen. Gruppe 1 har avgjørende best effekt. Mens gruppe 2 holder seg midt på treet.

- Det gledelige er jo at en relativt billig krem som Decubal Lotion har en like god effekt som dyre kremer av typen Lanc�ome Hydrative, påpeker Martinsen.