Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fukushima-ofrene får erstatning fra eierselskapet

Setter av opptil 130 milliarder.

LOVER ERSTATNING: TEPCO-direktør Masataka Shimizu (nummer tre fra venstre), som her hedrer de omkomne etter tsunamien i Japan. Foto: REUTERS/Issei Kato/Scanpix
LOVER ERSTATNING: TEPCO-direktør Masataka Shimizu (nummer tre fra venstre), som her hedrer de omkomne etter tsunamien i Japan. Foto: REUTERS/Issei Kato/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) sier i en uttalelse at selskapet har begynt arbeidet med å betale erstatning til de rammede etter Fukushima-ulykka. I går ble kjent at japanske myndigheter nå rangerer ulykka på nivå med Tsjernobyl - som ei atomulykke på nivå sju.

Selskapet utarbeider nå en plan for hvordan erstatninga skal betales ut.

Milliarder Ledelsen har ikke avgjort hvordan dette vil skje, gjorde direktør Masataka Shimizu det klart på en pressekonferanse.

Ifølge avisa Yomiuri er det anslått at selskapet vil sette av opptil 130 milliarder kroner i erstatning til rammede og evakuerte.

Shimizu ville imidlertid, ifølge Reuters, ikke si noe om hvorvidt han har vurdert å trekke seg.

Kritikken mot selskapets ledelse har vært enorm etter at tragedien ble et faktum 11. mars.

Ansvar Selskapet er fersket i å både feilinformere og å holde tilbake informasjon, spesielt de første dagene etter jordskjelvet.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er TEPCO delvis norskeid. Gjennom Oljefondet har Norge aksjer for 2,9 milliarder kroner i selskapet.

- Mitt største ansvar er å løse situasjonen som har oppstått på Fukushima Daiichi-anlegget, støtte folk som er blitt evakuert og sørge for at vi tilbyr tilstrekkelig strøm, sa Shimizu.

- Jeg kan ikke kommentere om jeg vil trekke meg.


MÅ KASTE MELK: Fisk, melk og jordbruksprodukter fra området ved Fukushima må kastes grunnet atomlekkasjer. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/Scanpix
MÅ KASTE MELK: Fisk, melk og jordbruksprodukter fra området ved Fukushima må kastes grunnet atomlekkasjer. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media