Fulgte bestemor til graven

Dianas mor Frances Shand Kydd ble gravlagt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske prinsene William og Harry fulgte i dag sin bestemor Frances Shand Kydd til graven ved den skotske vestkysten. Shand Kydd døde i forrige uke i en alder av 68 år, etter lang tids sykdom.

William, som er nummer to i arverekken til Storbritannias trone, leste fra Bibelen under begravelsesseremonien i St. Columba-katedralen i byen Oban. Prinsenes far, tronarvingen prins Charles, var ikke til stede i begravelsen.

Ryktene ville ha det til at hoffolk ved Buckingham Palace hadde forsøkt å overtale William og Harry til også å holde seg borte. De to prinsene på henholdsvis 21 og 19 år insisterte imidlertid på å være til stede.

Frances Shand Kydd var mor til Williams og Harrys mamma, avdøde prinsesse Diana. Shand Kydd skydde i sine siste år den britiske kongefamilien, og trakk seg tilbake til et liv i ensomhet ved Oban, nordvest for Glasgow.

Dianas bror, jarlen av Spencer, og søstrene Lady Sarah McCorquodale og Lady Jane Fellowes var blant de sørgende torsdag. Rundt katedralen hadde rundt 300 lokale innbyggere samlet seg for å vise sin respekt.

(NTB)

TILSTEDE: De britiske prisene William (til venstre) og Harry kommer til bestemoren Frances Shand Kydds begravelse i Oban på den skotske vestkysten i dag. Shand Kydd, som var mor til avdøde prinsesse Diana, døde i forrige uke etter lang tids sykdom.
FULGTE: Dianas bror, jarlen av Spencer, og søstrene Lady Sarah McCorquodale og Lady Jane Fellowes var blant de sørgende torsdag.