Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fulgte Clinton som en skygge

NEW YORK (Dagbladet): Monica Lewinsky brukte mange tusen kroner på å følge etter president Clinton. Der presidenten var, sto Monica i første rekke nærmest sperringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang fortalte Monica en kollega i Pentagon at hennes drømmejobb ville være å plukke ut klærne president Bill Clinton skulle ha på seg hver eneste dag. Kolleger forteller at hun brukte mange tusen kroner på flybilletter slik at hun kunne stille seg opp ved tauene der Clinton ville komme forbi under ulike pengeinnsamlingsarrangementer.

Ifølge avisa The Washington Post fortalte Lewinsky til en venn og kollega i 1995 at hun ville ha samleie med president Clinton på skrivebordet i Det ovale kontor. Hun syntes visepresident Al Gore var sexy, og likte å gå uten BH når hun møtte Clintons rådgiver George Stephanopoulos i korridorene.

Vel kjent

Monica Lewinskys forelskelse i presidenten var velkjent blant hennes kolleger både i Det hvite hus og seinere i Pentagon.

Washington Post tegner et bilde av Monica som en person som snakket i hytt og vær om sine fantasier omkring flere eldre menn i maktposisjoner. Ifølge kollegene tolket hun sex inn i nær sagt de fleste tilfeldige møter med slike menn.

Men ikke alt hun har fortalt om seksuelle forbindelser var fantasier og løgner:

Hun hadde et forhold til sin tidligere dramalærer Andy Bleiler, og hun hadde et forhold til en mye eldre sivilansatt ungkar som arbeidet i Pentagon.

Sexy Al Gore

President Bill Clinton var ikke den eneste mannen med makt og innflytelse som Monica Lewinsky snakket om. En tidligere kollega i Det hvite hus sier at «Hun snakket om visepresidenten, og om hvor sexy han var».

En dag mot slutten av 1995 kom hun tilbake til sitt kontor i Det hvite hus etter å ha vært ute i en kaffepause, og fortalte opphisset at hun hadde støtt på Clintons daværende rådgiver Georges Stephanopoulos. Monicas venn sier at:

- Hun sa: Han så meg inn i øynene og det var virkelig kontakt.
- Og hun sa: Vet du hva som er det beste med det hele? Jeg gikk uten brystholder.

Nektet å svare

Det hvite hus nektet i går å svare på spørsmål om Monica Lewinsky besøkte president Bill Clinton i Det hvite hus om kvelden søndag den 28. desember i fjor, like før Bill, Hillary og Chelsea reiste på vinterferie til Jomfruøyene. Flere amerikanske aviser skrev om dette møtet i går. Monica sier at Clinton ba henne være «unnvikende» når hun skulle forklare seg om deres forhold.

Angivelig sa han også at Monica kunne unngå å forklare seg dersom hun flyttet inn i leiligheten som hennes mor, Marcia Lewis, har i New York City.

New York Times skriver at denne framstillingen også er bekreftet av andre kilder som er kjent med Lewinskys versjon.

Monica ble stevnet av advokatene til Paula Jones den 17. desember i fjor.

Bare Bill og Monica

Bill Clintons pressetalsmann, Mike McCurry, henviste i går bare til presidentens dementier av et seksuelt forhold til Monica og av påstandene om at han har bedt henne om å lyve. Ut over dette vil han ikke svare på enkeltspørsmål i saken, men vente til presidenten gir en samlet framstilling av forholdet til Monica Lewinsky, slik han har lovet det amerikanske folket å gjøre «når tiden er inne».

I går ba spesialetterforsker Kenneth Starr om at bevis-opptakene i Paula Jones-saken blir stanset fordi de hindrer hans etterforskning i det som er en kriminalsak. Paula Jones-saken er inntil videre stilt i bero. Dommer Susan Webber Wright opplyste i går at hun har ekskludert Monica Lewinsky fra Paula Jones-saken. Det betyr at Jones' advokater ikke har tilgang på Monicas vitneprov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!