- Fulgte gisseldramaet med skjult kamera

FBI skal ha lurt inn avansert kamera i bunkeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seint i går kveld ble fem år gamle Ethan reddet etter å ha blitt holdt fanget av Jimmy Lee Dykes (65) i seks døgn i en bunker i Midland City i Alabama, USA.

Politiet valgte til slutt å aksjonere mot bunkersen og 65-åringen døde etter stormingen. Detaljene om hva som skjedde under aksjonen er foreløpig få.

Bakgrunnen for at politiet valgte å aksjonere skal ha vært at de anså gutten å være i umiddelbar livsfare.

Skjult kamera Ifølge ABC News skal FBI ha klart å plassere et svært avansert kamera i bunkeren, slik at de kunne følge med på hva som skjedde i det lille rommet. Agentene skal ha blitt stadig mer bekymret for at Dykes, en våpenglad Vietnam-veteran, skulle utagere, ifølge kanalen.

Eneste kommunikasjon med mannen skal ha vært via et langt stålrør. Gjennom røret skal gutten ha fått leker og medisiner også. Om det er gjennom dette røret, politiet har klart å få inn kameraet er ikke kjent.

Ifølge spesialagent Steve Richardson skal forhandlingene med Dykes ha forverret seg i løpet av de siste 24 timene.

- Dykes ble observert mens han holdt et våpen. På dette tidspunktet fryktet agentene at barnet var i umiddelbar livsfare.

Obama hyller Femåringen skal etter forholdene ha det fint.

- Han har det bra. Han ler, tuller, leiker og spiser. Ting du forventer at en normal 5-6-åring gjør. Han er veldig modig og veldig heldig. Gladhistorien er at han er i sikkerhet og har det bra, sier Richardson.

Dramaet startet med at Dykes skjøt og drepte bussjåføren Charles Poland Jr. (66) før han tok med seg Ethan.

DØDE: Jimmy Lee Dykes døde i politiaksjonen. Foto; AP / Alabama Department of Public Safety / NTB scanpix
DØDE: Jimmy Lee Dykes døde i politiaksjonen. Foto; AP / Alabama Department of Public Safety / NTB scanpix Vis mer

President Barack Obama hyller utfallet av saken.

- Presidenten hyller den eksepsjonelle koordineringen mellom statlige, lokale og føderale partnere, og takket all tjenestepersonell som var involvert i redningsaksjonen av barnet, heter det i en uttalelse fra det hvite hus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer