- Fulgte gisseldramaet med skjult kamera

FBI skal ha lurt inn avansert kamera i bunkeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seint i går kveld ble fem år gamle Ethan reddet etter å ha blitt holdt fanget av Jimmy Lee Dykes (65) i seks døgn i en bunker i Midland City i Alabama, USA.

Politiet valgte til slutt å aksjonere mot bunkersen og 65-åringen døde etter stormingen. Detaljene om hva som skjedde under aksjonen er foreløpig få.

Bakgrunnen for at politiet valgte å aksjonere skal ha vært at de anså gutten å være i umiddelbar livsfare.

Skjult kamera Ifølge ABC News skal FBI ha klart å plassere et svært avansert kamera i bunkeren, slik at de kunne følge med på hva som skjedde i det lille rommet. Agentene skal ha blitt stadig mer bekymret for at Dykes, en våpenglad Vietnam-veteran, skulle utagere, ifølge kanalen.

Eneste kommunikasjon med mannen skal ha vært via et langt stålrør. Gjennom røret skal gutten ha fått leker og medisiner også. Om det er gjennom dette røret, politiet har klart å få inn kameraet er ikke kjent.

Ifølge spesialagent Steve Richardson skal forhandlingene med Dykes ha forverret seg i løpet av de siste 24 timene.

- Dykes ble observert mens han holdt et våpen. På dette tidspunktet fryktet agentene at barnet var i umiddelbar livsfare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer