Fulgte ikke egne aksjeråd

Som programleder i «Fredagsbørsen» på TV2 drev Hallvard Flatland massiv gratisreklame for programmets eget aksjefond, Globus TV-fond. Flatland gikk selv inn med millionbeløp. I fjor solgte han ut rubbel og bit, og satset i stedet pengene på teknologiaksjer. Med milliongevinster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mye mer moro å holde på med aksjer på egen hånd, sier Flatland til Dagbladet.

Og mye mer lønnsomt: De to siste årene har Globus TV-fond, som i fjor skiftet navn til Globus Norge, gjort det dårligere enn snittet av norske aksjefond.

Dagbladets oversikt viser at fondet ligger på en 34. plass av i alt 56 fond.

Fattige to prosent har andelene steget de siste to årene. I 1999 mistet fondet flere kunder og er nå en mygg blant aksjefondene med en forvaltningskapital på drøyt 100 millioner kroner.

Også vaskemillionær Svein Bakke - som investerte 1,5 millioner kroner på direkten i «Fredagsbørsen» - solgte seg ut av TV-fondet for noen uker siden.

Suksess med tekno

Flatland derimot har gjort kanoninvesteringer i det norske aksjemarkedet. Den største suksessen er Gibud.no, som driver med auksjoner på Internett.

- I mai ble jeg kontaktet av de to gründerne i selskapet og gikk inn som aksjonær. Jeg har alltid vært fascinert av auksjoner og disse gutta hadde en suveren teknologi.

Ni måneder seinere blir selskapet priset til 57 millioner kroner i det unoterte aksjemarkedet. Selv eier Flatland aksjer for ni millioner kroner.

- Hvor stor er gevinsten?

- Ha, det vet ikke engang kona mi, knegger han.

Sannsynligvis er Flatlands urealiserte gevinst på over fem millioner kroner.

Torsdag kjøpte Orkla Media seg inn i auksjonsfirmaet og er nå største eier. Det var Flatland som ordnet kontakten mellom mediegiganten og det lille auksjonsfirmaet.

Stockaid

Sammen med noen kamerater driver også Flatland med aksjekjøp gjennom aksjespareklubben Stockaid. Aksjeporteføljen er på hele 10 millioner kroner, og det meste er plassert i teknologiselskaper. Hver dag sender Flatland ut en liten statusrapport via e-post til de andre medlemmene. Hittil har det bare vært gode nyheter å melde:

- Vi startet i februar i fjor og fikk 150% avkastning i løpet av 1999. Foreløpig i år har aksjene i Stockaid steget med 27%, sier Flatland.

- Men de siste dagene har det gått trått for teknologiaksjene?

- Jo da, men det gjelder å slå seg på brystet når det går godt og ligge lavt i terrenget når det går dårlig, humrer programlederen i «Ditt livs sjanse».

SMARTLAND: Hallvard Flatland tjente gode penger på aksjer også etter at han sluttet med «Fredagsbørsen».