SØKER RETTFERDIGHET:  Kristins far Ragnar Juel Johannessen har jobbet utrettelig for at drapet på datteren i 1999 skal bli oppklart. I dag forteller han at han personlig har fulgt drapssiktedes bevegelser. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
SØKER RETTFERDIGHET: Kristins far Ragnar Juel Johannessen har jobbet utrettelig for at drapet på datteren i 1999 skal bli oppklart. I dag forteller han at han personlig har fulgt drapssiktedes bevegelser. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.Vis mer

Fulgte med på drapssiktedes bevegelser i flere år

Kristins far: - Politiet har noe mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Far til drepte Kristin Juel Johannessen tror han er en av personene som har sett mest til den drapssiktede 38-åringen i Larvik de siste årene.

- Jeg har overvåket han og familien i flere år for å se hva de holder på med, sier han til TV 2 Nyhetskanalen lørdag formiddag. Der var han gjest sammen med eldstedatteren Linda, som var 19 år gammel da søsteren ble drept.

Hun forteller at hun har forsøkt å holde seg borte fra Larvik by for å unngå å møte på mannen som først ble dømt for drapet på søsteren, seinere frifunnet og nå siktet på nytt.

 MINNER:  Bildet av Kristin og familiens hunder henger på rommet hennes. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
MINNER: Bildet av Kristin og familiens hunder henger på rommet hennes. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET. Vis mer

- Mor og jeg har tatt oss av følelsene, og far har tatt saken, forteller hun.

- De har noe mer
Roar Juel Johannessen er glad og lettet over det politiet nå har kommet fram til etter kritikk av etatens jobb med med å oppklare drapet på yngstedatteren gjennom flere år.

- Jeg har fått klar beskjed om at han ikke vil komme ut denne gangen. Jeg sitter med en fornemmelse av at politiet har noe mer enn det de har fortalt så langt, sier Kristins far til Nyhetskanalen.

Siktedes forsvarer, advokat Søren Ø. Hellenes, sa i forbindelse med varetektsfengslingen i går at 38-åringen vil samarbeide med politiet.

Han har hele tiden nektet straffskyld, og gjør det fortsatt.

Lier Horst - også etter
Til Dagbladet tidligere i uka sa Roar Juel Johannessen at han har hatt mistanke til den nå drapssiktede mannen i ti år, og at han selv har funnet fram til tolv vitner som har sett mannen ved åstedet rundt tidspunktet Kristin forsvant.

- Politiet gjorde en slett jobb, og jeg måtte begynne å etterforske på egenhånd. Venner og familie har vært til stor hjelp og jeg kunne ikke klart å etterforske saken uten de, sa han torsdag  - dagen etter at han fått telefonen fra politistasjonssjefen i Larvik om den nye utviklingen.

Overfor Nyhetskanalen lørdag trekker Juel Johannessen fram en ikke navngitt nabo, tidligere TV 2-reporter Per Asle Rustad og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst for deres hjelp med saken.

Rustad og Lier Horst er nå forfattere, og har hjulpet Kristins familie også etter at de trådte ut av sine tidligere roller som reporter og etterforsker av Kristin-saken.

- Det er så blandet med følelser. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er veldig vanskelig å prate akkurat nå, sa en rørt mor Anne Langås Johannessen til Dagbladet etter at pågripelsen var kjent torsdag dene uka.

- Kaos i arkivet
Til Østlands-Posten i dag sier Roar Juel Johannessen at «han nok har vært en pest og en plage», men at det har vært berettiget.

- Enten har vi ikke fått noe svar når vi spør om ting, eller så har det tatt fra tre måneder til et halvt for å få ut et enkelt dokument. Det har vært elendig kommunikasjon, og jeg tror arkivskapet i denne saken har vært et kaos i mange år, sier far til Kristin - og opprettholder sin kritikk mot politiet.

Han tror opprettelsen av Kripos såkalte Cold Case-gruppe for oppklaring av gamle drapssaker har vært et spark bak til det lokale politikammeret.


 2002:  Siktede under den forrige rettssaken i Larvik tingrett for 13 år siden. Han ble funnet skyldig og dømt til 12 års fengsel - en dom som seinere ble opphevet på grunn av tvil om DNA-analyser. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
2002: Siktede under den forrige rettssaken i Larvik tingrett for 13 år siden. Han ble funnet skyldig og dømt til 12 års fengsel - en dom som seinere ble opphevet på grunn av tvil om DNA-analyser. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer