Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fulgte sin nye helgen fra storskjerm i klosteret

Mor Teresa utnevnt på Petersplassen.

HELGEN: Nonner i et kloster i Kolkata i India fulgte seremonien på storskjerm fra Petersplassen. Foto: Rupak De Chowdhuri, Reuters/NTB Scanpix.
HELGEN: Nonner i et kloster i Kolkata i India fulgte seremonien på storskjerm fra Petersplassen. Foto: Rupak De Chowdhuri, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mor Teresa er erklært som helgen. Seremonien fant sted foran titusener av frammøtte på Petersplassen i Roma søndag formiddag.

Mor Teresa, som viet sitt liv til å hjelpe fattige i India, har dermed fått status som helgen. Kåringen fant sted foran titusener av troende. Indias utenriksminister Sushma Swaraj var også til stede.

Mor Teresa, som døde 5. september 1997, 87 år gammel, ble i 2003 saliggjort av den nå avdøde pave Johannes Paul.

Saliggjøringen krever ett mirakel. For å bli kanonisert til helgen kreves det to mirakler. Den katolske kirke mener å kunne bevise at Mor Teresa utførte to mirakler. Begge handler om helbredelse.

FULLT: Petersplassen var fullsatt da Mor Teresa ble gjort til helgen søndag. Foto: ANGELO CARCONI, EPA / NTB Scanpix.
FULLT: Petersplassen var fullsatt da Mor Teresa ble gjort til helgen søndag. Foto: ANGELO CARCONI, EPA / NTB Scanpix. Vis mer

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!