- Fulgte velgere inn i stemmeavlukker

Andre valgfunksjonærer varslet om Ap-politiker Yousuf Gilani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To valgfunksjonærer sier de så Ap-politiker Yousuf Gilani følge velgere inn i stemmeavlukker i Drammen på valgdagen.

Valgstyret i Drammen har innkalt til ekstraordinært møte, og kommunalminister Åslaug Haga varsler at valget i Drammen i ytterste konsekvens må annulleres og arrangeres på nytt. 

Gilani er havnet i sentrum for påstandene om valgjuks i Drammen under lokalvalget. Påstandene går ut på at noen skal ha tilbudt personer i rusmiljøet i Drammen penger for å stemme på Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani i årets valg.

Onsdag kveld meldte NRK at to valgfunksjonærer også skal ha reagert på Gilanis opptreden som valgfunksjonær i Øren valgkrets i Drammen på valgdagen.

De to valgfunksjonærene, Per Ottar Johansen og Terje Menkerud, sier begge til NTB at de ved én anledning så Gilani følge en velger helt inn i stemmeavlukket.

- Jeg reagerte på det og sa fra til nestlederen i stemmestyret, sier Johansen.

Terje Menkerud sier han også så Gilani ved én anledning gi en valgliste for Arbeiderpartiet til en velger.

Var valgfunksjonær

 AVVISER BESKYLDNINGER:  Ap-politiker og valgfunksjonær Yousuf Gilani avviser alle beskyldninger om at han skal ha påvirket velgerne i Drammen på utilbørlig vis. Både valgstyret og Arbeiderpartiet i Drammen skal ha ekstraordinære møter i løpet av uka. Arkivfoto: Jeanette Landfald.
AVVISER BESKYLDNINGER: Ap-politiker og valgfunksjonær Yousuf Gilani avviser alle beskyldninger om at han skal ha påvirket velgerne i Drammen på utilbørlig vis. Både valgstyret og Arbeiderpartiet i Drammen skal ha ekstraordinære møter i løpet av uka. Arkivfoto: Jeanette Landfald. Vis mer

Arbeiderpartiets gruppeleder i Drammen, Hilde Klæboe, vet ikke hva som skjedde i valglokalet, men understreker at en valgfunksjonær ikke har lov til å påvirke en velger til å ta et bestemt valg.

Samtidig minner hun om at mange velgere har behov for veiledning om hvordan de skal utføre sin borgerplikt.

Drammen Arbeiderparti har innkalt til et ekstraordinært styremøte fredag for å diskutere påstandene om valgfusk.

- Dette er en svært alvorlig sak for Arbeiderpartiet og lokaldemokratiet. Vi skal rydde opp, men jeg vil minne om prinsippet om at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Klæboe til NTB.