Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full 15-åring stjal søppelbil

En beruset 15 år gammel gutt og hans 16 år gamle kamerat tok seg inn i en ulåst søppelbil, og la ut på veien fra Nesna i retning Mo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en privatfest den 23. oktober i fjor var de to ungdommene ute etter en bil de kunne stjele for å kjøre hjem igjen til Mo, skriver Rana Blad. De undersøkte 20-30 biler i håp om å finne en bil med nøklene i, og til slutt fant de en søppelbil som sto ulåst. Etter seks-sju kilometer mistet 15-åringen kontroll over bilen, og ferden endte i grøfta.

Rana tingrett har nå funnet 15-åringen skyldig i bilbrukstyveri og promillekjøring. Han er dømt til 21 dagers betinget fengsel. Den 16 år gamle kameraten ble også dømt for bilbrukstyveri. Retten slår fast at også han måtte finnes skyldig fordi de to var enige om å finne en bil å stjele, og fordi han deltok aktivt i prosessen. Han er dømt til to ukers betinget fengsel. De to tenåringene er også dømt til å betale 110.000 kroner i erstatning til bileier og et forsikringsselskap.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling