Oslo:

Full aksjon: - Potensielt livsfarlig

En tenåring skal ha fått på seg et ekstremt giftig stoff på Bøler i Oslo. Stoffet beskrives som potensielt livsfarlig, og han er nå siktet. Natt til fredag har politiet startet innledende avhør.

GJORT FUNN: Politiet bekrefter at de har gjort funn i leiligheten og venter nå på labsvar for å bekrefte mistanken. Reporter: Madeleine Hatlo. Video: Mathias Moene Rød Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre personer ble torsdag kveld hentet ut av en leilighet på Bøler i Oslo, etter at en av dem skal ha fått på seg et ekstremt farlig, flytende stoff.

- Vi fikk melding om en person som hadde fått et stoff på huden. Vi ønsker ikke å si hvilket stoff, men det er snakk om et særdeles giftig stoff, sa innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tore Barstad, til Dagbladet.

- Et potensielt dødelig stoff, sa han.

En tenåringen er siktet for allmennfarlig forbrytelse - altså å utsette andre for fare.

Tidlig fredag morgen sier krimleder Eivind Håndstad til Dagbladet at politiet har jobbet på stedet gjennom natta.

- Vi har startet innledende avhør av siktede, sier Håndstad.

Politiet skal trolig fortsette med avhør fredag. Håndstad ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hva som har kommet fram i det innledende avhøret.

Får bistand

Et enormt politi- og helseoppbud var torsdag kveld på stedet, og de jobbet i vernedrakter.

Politiet får bistand fra kommuneoverlegen og CBRNE-senteret ved Oslo universitetssykehus.

CBRNE-senteret har akuttberedskap for behandling av personskader forårsaket av særlig farlige kjemiske stoffer, giftig røyk, radioaktiv stråling og biologiske smittestoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer