Full alarm da passasjerfly plutselig dalte 1500 meter over Ankara. Kapteinen sov - andrepiloten merket ingenting

Saken etterforskes.

GIKK LAVT: Et fly fra Jet Airways gikk plutselig lavt forrige fredag. Nå er pilotene suspendert og under etterforskning. Foto: REUTERS/Amit Dave/
GIKK LAVT: Et fly fra Jet Airways gikk plutselig lavt forrige fredag. Nå er pilotene suspendert og under etterforskning. Foto: REUTERS/Amit Dave/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et fly fra Jet Airways på vei fra Mumbai til Brussel med 280 passasjerer om bord gjorde en manøver ingen forsto noe av forrige fredag.

I tyrskisk luftrom - like over landets hovedstad Ankara - dalte flyet 1500 meter, skriver Times of India.

Sov Kapteinen på Boeing 777-flyet hadde sin tillatte hviletid, og sov altså i cockpiten da hendelsen skjedde.

Det var derfor andrepiloten som hadde ansvaret for å manøvrere flyet og ha kontroll i cockpiten. Ifølge avisa har imidlertid andrepiloten fortalt at hun var for opptatt med nettbrettet sitt og ikke merket at flyet plutselig mistet høyde.

Nå er begge pilotene suspendert, og Times of India skriver begge pilotene etterforskes av indisk luftfartskontroll, som først ble kjent med hendelsen etter det som skal ha vært en anonym SMS etter manøveren.

- Har de trykket på feil knapp? Hva gjorde andrepiloten? Uansett om hun så noe på nettbrettet sitt eller selv sovnet, er dette noe vi må undersøke, sier en talsmann i luftfartstilsynet til avisa.

Flyselskapet skal også ha satt i gang en gransking av saken, og pilotprogrammet deres er også under gransking. Verken andrepiloten eller kapteinen skal ha varslet flyselskapet eller hatt med opplysninger om hendelsen i flyrapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer