Hongkong

Full alarm etter to smittetilfeller

Hongkong har registrert omikronsmitte i befolkningen, og forbereder seg nå på en femte bølge.

OMIKRON: Hongkong er allerede blant de strengeste på grensekontroll og karantenereglern. Nå strammer de inn ytterligere. Foto: EarnestTse / Shutterstock / NTB
OMIKRON: Hongkong er allerede blant de strengeste på grensekontroll og karantenereglern. Nå strammer de inn ytterligere. Foto: EarnestTse / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hongkong har bekreftet sin første «smitteklynge» av omikron. Et ord som i dette tilfellet betyr at to personer er smittet. Det skriver medier som CNN.

De to tilfellene ble påvist torsdag.

Det amerikanske folkehelseinstituttet (CDC) sier det kort og konsist på sine nettsider:

«For arbeidsplasser utenfor helsevesenet, defineres en klynge som to eller flere laboratoriebekreftede covid-19-tilfeller blant ansette med sykdom, eller, hvis de er asymptomatiske, et positivt testresultat innen en 14 dagers periode, som er epidemiologisk forbundet (altså som har en potensiell forbindelse i tid og rom) ved arbeidsplassen.»

- Ekstremt bekymringsfullt

De to omikronsmittede skal ha testet positivt etter å ha vært nærkontakter til en flyansatt (44) ved en restaurant forrige mandag. De smittede er 44-åringens 76 år gamle far og en 34 år gammel mann som besøkte restauranten. Begge er fullvaksinerte, ifølge myndighetene.

Helsemyndighetene har nå satt 340 nærkontakter i karantene. Blant dem er 170 gjester og 22 ansatte ved restauranten.

- Noen av dem ringte selv til myndighetene, og restauranten har vært veldig behjelpelige. Vi prøver også å spore opp gjester ved å innhente kredittkortopplysningene deres, sier helseminister Sophia Chan til South China Morning Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer