Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full ape gikk amok med dolk på bar i Brasil

Ble stoppet av brannvesenet.

 SKAPTE FURORE:  En utgave av arten kapusinerape skapte frykt da den gikk løs med kniv i Paraiba, Brasil. Her et bilde av en annen kapusinerape i en dyrehage i Belgia 2015. Foto: REUTERS/Yves Herman
SKAPTE FURORE: En utgave av arten kapusinerape skapte frykt da den gikk løs med kniv i Paraiba, Brasil. Her et bilde av en annen kapusinerape i en dyrehage i Belgia 2015. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foruten naboer av dyrehagen i Kristiansand, så bor nordmenn flest langt fra aggressive aper.

Slik er det ikke for befolkningen i Paraiba, en delstat som befinner seg i den nordøstlige delen av Brasil.

Der skal en kapusinerape ha skapt frykt blant kundene på en bar da den viftet med en diger kniv, ifølge The Guardian. Avisa skriver også at apen hadde fått i seg betydelige mengder av drikken cachaca, en alkoholholdig drink som er populær i området.

- Skremte menn og barn Ifølge The Mirror skal apen særlig ha skremt barens yngre besøkende, samt mannlige kunder, men skal derimot ha latt kvinnene den kom over være i fred.

En video publisert onsdag viser den fulle knivdesperadoen på et tidspunkt der den hadde klatret opp på et hustak, før kapusinerapen ble hentet ned av brannvesenet.

- Dette dreier seg om en glipp av personalet på baren som endte i at apen fikk i seg alkohol. Den tok også en kniv, sier Saul Laurentino, en representant for brannvesenet, ifølge det lokale nettstedet Arede.

Guardian skriver at apen ble sluppet ut i naturen igjen i etterkant av pågripelsen, men at den der igjen skal ha oppsøkt folk og ha oppført seg aggressivt.

Usikker framtid for apen Derfor måtte den igjen tas hånd om av brannvesenet.

- Vi måtte fange ham igjen fordi han skremte barn i nærheten av der vi slapp apen ut, sier Laurentino.

Selv om apen neppe representerer noen stor trussel for sine omgivelser, så skal dens framtid nå vurderes.

- Vi kommer til å sende saken videre til det brasilianske instituttet for miljø og fornybare naturressurser (IBAMA) lørdag. Der kan de ta en beslutning om de vil sende apen ut i det fri, eller om den må holdes i fangenskap, sier Saul Laurentino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media