- Full av løgn, faktafeil og fordreininger

Anders Behring Breivik slakter sakkyndigrapporten om seg selv.

MISFORNØYD: Anders Behring Breivk har fått vite deler av innholdet i rapporten om seg selv. Han er ikke fornøyd med resultatet og mener rapporten inneholder flere faktafeil. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISFORNØYD: Anders Behring Breivk har fått vite deler av innholdet i rapporten om seg selv. Han er ikke fornøyd med resultatet og mener rapporten inneholder flere faktafeil. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Rapporten er full av løgn, faktafeil og fordreininger tatt ut av sammenheng.

Slik oppsummerer Anders Behring Breivik den psykiatriske rapporten om seg selv overfor sine forsvarere Tord Jordet og Odd Ivar Grøn. I seks timer i går leste de to opp de delene av rapporten Breivik får lov til å vite om. Forsvarerne satt med rapporten hos seg mens Breivik iført håndjern hørte på gjennom en glassvegg.

Slakter sakkyndige Psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby snakket med Anders Behring Breivik i til sammen 36 timer fordelt på 13 samtaler.

Konklusjonen fra samtalene var at Anders Behring Breivik har diagnosen paranoid schizofreni, er strafferettslig utilregnelig og en fare for seg selv og andre i lang tid framover.

- Han er ikke fornøyd med utfallet. Han mener det er en del ting som er feil i rapporten. Han mener en del av det han har sagt er tatt ut av sin sammenheng, sier Tord Jordet til Dagbladet.

Politiet tillater nå at Breivik kan få vite deler av innholdet i rapporten. Han får vite det som er referert under hans samtaler med de sakkyndige, samt psykiaternes vurderinger underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.