Full av optimisme i Hopenhagen

Miljøvernministeren åpnet Bellonas utstilling i klimabyens eget Hopenhagen.

HÅPEFULLE:Miljøvernminister Erik Solheim kom i dag til København på første dag av klimatoppmøtet. Der åpnet han Bellonas utstilling i Hopenhagen Live, en utstillingsby med blant annet Frederic Hauge og Bellonas 101 løsninger på klimaproblemene. Foto: Hanne Hvattum
HÅPEFULLE:Miljøvernminister Erik Solheim kom i dag til København på første dag av klimatoppmøtet. Der åpnet han Bellonas utstilling i Hopenhagen Live, en utstillingsby med blant annet Frederic Hauge og Bellonas 101 løsninger på klimaproblemene. Foto: Hanne Hvattum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Erik Solheim var full av optimisme da han kom til København i kveld for å åpne Bellonas utstilling på Rådhusplassen mitt i hjertet av klimabyen, København. Nå også kalt Hopenhagen.

I dag åpnet det store internasjonale klimatoppmøte i Danmark. Mange, også Dagbladet, har store forventninger til hva verdens land greier å få til innen 18.desember.

Klimabyggverk- Jeg er optimist. Jeg er sikkert på at vi skal få til et vesentlig steg videre for å få til noe stort her i København. Vi skal legge en grunnmur for det internasjonale klimabyggverket vi skal bygge videre på, sier Solheim, som var opptatt av bygningsarbeidet som må bli gjort framover.

- Vi kommer ikke til å innrede alle rommene, men vi kommer langt nok til å få på plass en forpliktende avtale etter hvert, sier han og legger til:

- Den 18. desember er jeg sikker på at vi vil ta den internasjonale klimaarkitekturen et riktig stort skritt framover, sier Solheim som sammenligner Københavnmøtet med starten på Verdensbanken og IMF i Bretton Woods og FNs spede begynnelse i San Francisco.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer