Full avsporing etter heisatur

En Oslo-mann forvillet seg inn på anleggsområdene ved Oslo Sentralstasjon på vei hjem fra fest natt til lørdag, og måtte ha hjelp av politiets hundetjeneste - og sin egen mobiltelefon - for å komme til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var sterkt nedkjølt da han kom til seg sjøl i morgentimene i dag. Og han kunne definitivt ikke huske hvor han hadde endt opp kvelden i forveien, langt mindre hvordan han hadde kommet dit han befant seg.

Mobiltelefon

Mobiltelefonen ble redningen. Først ringte mannen til en kamerat - og kameraten ringte deretter politiet.
- Han skal ha kjent igjen annonseringen av avganger over høyttaleranlegget på Sentralstasjonen, og skjønt at han befant seg et sted på dette området. Imidlertid var han nedkjølt, avkreftet og hadde vondt i ryggen og beina, og klarte ikke komme seg vekk fra stedet han hadde lagt seg ned, sier politibetjent Amundsen ved hundetjenesten i Oslo.

Hundepatrulje

Politi med hunder, vektere og NSB-personale lette etter den bortkomne i en drøy time.
NSB stengte trafikken på et par spor, og publikum merket ikke annet til leteaksjonen enn at toget til Kongsvinger fikk avgang fra et annet spor. Da mannen ble funnet i området mellom spor 11 og 12, hadde han ingen synlige skader, men klarte ikke stå på beina og var så forkommen at han måtte bæres på båre. Mannen ble øyeblikkelig fraktet til Aker sykehus.