Barnehageforliket i Stortinget lovet full barnehagedekning.
Kommunene presses til å oppfylle løftet, og det går ut over kvaliteten, mener forsker.
Kommunene har fått jobben med både å innfri barnehageløftet og godkjenne barnehagene som blir bygget.
Førsteamanuensis Solveig Østrem ved Høgskolen i Vestfold har forsket på dette, og hun mener at det går ut over kvaliteten i barnehagen.
- Dobbeltrollen til kommunene fører til at de er presset til å godkjenne barnehager som egentlig ikke er gode nok. Det skal veldig mye til for ikke å godkjenne en barnehage, i og med at kommunene er presset til å oppfylle løftet om full dekning. Samtidig blir kommunene presset fra offensive, private utbyggere, sier Østrem til Dagsavisen.
Ved Grünerhagen barnehage i Nedregate i Oslo blir utearealet per barn redusert til 14,5 kvadratmeter når barnehagen er utvidet.
Det betyr at Oslo kommune må fravike normen for uteareal, som for barn under tre år er 32 kvadratmeter per barn og for barn over tre år er 24 kvadratmeter.
Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard, er uenig i at barnehageløftet gjør at kommunene presses til å godkjenne halvgode løsninger.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger