Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full bombealarm på Heathrow

Mann løp på rullebanen med sekk - politiet har utført kontrollerte sprengninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er arrestert og britisk politi har foretatt en kontrollert sprengning av to sekker på Heathrow flyplass i ettermiddag, melder britiske medier.

Ifølge øyenvitner klatret mannen over et gjerde på flyplassen, og løp foran flyene på rullebanen med to ryggsekker, før han ble overmannet av væpnet politi.

Over 20 utryknings- kjøretøyer skal ha blitt sendt til åstedet, og foreløpige rapporter tilsier at ingen eksplosiver er funnet.

Daily Mail skriver at politiet ikke utelukker at handlingen var terrorrelatert.

BBCs reporter på stedet sier politiet fikk flere meldinger fra bekymrede vitner, som beskrev at en mann av arabisk eller asiatisk opprinnelse fjernet skoene før han klatret over gjerdet.

- Fulle eller ustabile

Rullebane 27R, hvor hendelsen skjedde, var tidligere i ettermiddag stengt, men er nå «delvis i bruk» mens politiet håndterer situasjonen. British Airways sier at enkelte av deres flyginger kan bli kansellert, skriver BBC.

Tidligere sikkerhetssjef for British Airports Authority, Norman Shanks, sier dette ikke er første gang sikkerheten ved Heathrows gjerder blir brutt.

BEVÆPNET: Britisk politi på Heathrow, hvor en mann ble arrestert i dag. Foto: AP
BEVÆPNET: Britisk politi på Heathrow, hvor en mann ble arrestert i dag. Foto: AP Vis mer

- Ofte er det fulle eller mentalt ustabile, og noen ganger er de demonstranter. Hvem vet hvilken kategori denne personen havner i, sier han til BBC.

Sikkerhetsbruddet skjer dagen før den nye terminal 5 åpner ved flyplassen.

En talsperson for klimademonstrantgruppa «Plane Stupid», som bekjemper ekspansjonen på flyplassen, benekter ovenfor Sky News at de har noen tilknytning til episoden.

image: Full bombealarm på Heathrow
FULL ALARM: Store styrker ble kalt til rullebanen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media