Full brann i omsorgsbolig i Høyanger

Tolv til sykehus, ingen savnet.

Foto: TOVE WALDERHAUG
Foto: TOVE WALDERHAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND/HØYANGER (Dagbladet.no): Det brant søndag kveld kraftig i en omsorgsbolig i Høyanger kommune i Sogn og Fjordane. Til sammen personer ble sendt til sykehuset i Førde; åtte av dem er eldre mennesker og bor i omsorgsboligen, de fire siste er frivillige som deltok i redningsarbeidet, ifølge en pressemelding fra Helse Førde.

- Men det hørtes ikke ut som om skadene var alvorlige, sier operasjonsleder Leif Bell i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.  Ordfører Kjartan Longva i Høyanger er på brannstedet, og fortalte han har fått tilbakemelding på at det ser ut til at alle beboerne er evakuert ut fra omsorgsboligene.

- Den siste beskjeden jeg fikk fra brannvesenet, er at det ser ut til at alle er ute nå. Noen er tatt ned fra altaner, sier ordføreren til Dagbladet.no.

Ifølge politiet holdt røykdykkere ved midnatt fortsatt på med å gå gjennom leilighetene for å undersøke om alle er blitt reddet.

- Det er ikke meldt om noen savnede, sier operasjonsleder Bell.

Han sier det ser ut til at om lag halvparten av omsorgsboligene i komplekset har blitt skadet i den voldsomme brannen. Mange av de evakuerte er tatt med til en frisørsalong, et hotell, rådhuset og en ungdomsklubb i nærheten av brannstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer