Full brite bød løvene på is

Etter et dusin halvlitere pils følte den britiske tenåringen Scott Donlan seg veldig modig. Han stjal bøttevis med iskrem, brøt seg inn i dyrehagen og tok sikte på løveburet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der forsøkte han å få den femten år gamle hannløven Ronnie og dens ni år yngre partner Connie til å spise is. Dyrene viste seg lite sugne på frosne meieriprodukter, og Scott og hans to kamerater prøvde i stedet å friste dem med sjokolade av merket Lion (»Løve»).

- Disse stup fulle idiotene brøt seg inn i iskremkioskene, og begynte å diskutere om løver spiser is. Hvis han som lente seg mot sprinklene hadde gått et skritt lenger og kløvet inn, ville han ikke kommet levende ut igjen, sier zoo-sjef John Meek.

Lokale politifolk trodde det dreide seg om vanlig fyllebråk, da de fikk meldinger om at noen skjøv en trillebår full av godteri gjennom gatene klokken fire om morgenen. De fulgte et spor av is- og sjokoladeflekker tilbake til utgangspunktet - og sto brått foran løveburet.

Scott Donlans advokat mener episoden i dyrehagen i Newquay i den sørvestligste delen av England var et utslag av ungdommelig overmot. Donlan fikk sparken fra jobben sin etter eventyret med løvene, og det bør være straff nok, sier forsvareren.

(NTB)