HJEM TIL JUL:  Den britiske mannen skulle ifølge politiet hjem til Storbritannina fra Nederland for å feire jul. Mannen stjal en flyplassbil og kjørte rundt på Europas fjerde største flyplass, i Amsterdam, i flere minutter. Bildet er tatt ved en annen anledning i desember. Foto: AFP PHOTO / ANP / RUUD TAAL / NTB Scanpix
HJEM TIL JUL: Den britiske mannen skulle ifølge politiet hjem til Storbritannina fra Nederland for å feire jul. Mannen stjal en flyplassbil og kjørte rundt på Europas fjerde største flyplass, i Amsterdam, i flere minutter. Bildet er tatt ved en annen anledning i desember. Foto: AFP PHOTO / ANP / RUUD TAAL / NTB ScanpixVis mer

Full brite stjal bil og ga gass på rullebane

På gigantflyplassen i Amsterdam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En beruset britisk mann ble natt til i  dag arrestert etter å ha stjålet en bil og kjørt rundt på rullebanen på en flyplass i Amsterdam. Mannen kjørte rundt i bilen i flere minutter før han ble stoppet, melder nyhetsbyrået AFP.

Briten, skulle hjem for å feire jul i Storbritannia, hadde trykket på en nødutgangknapp på Schiphol flyplass i den nederlandske hovedstaden, og slik kommet seg ut på rullebanen.

Der hadde mannen sjanglet rundt på asfalten før han stjal en av bakkemannskapets biler, ifølge talsmann for politiet i Amsterdam, Dennis Muller.

- Han kjørte rundt i et par minutter, men det var ikke på noe tidspunkt fare for flytrafikken. Det er ikke mange avganger på julaften, og det var ingen flyavganger på det tidspunktet da han tok bilen, sier Muller.

Ukjent motiv Flyplassen Schiphol er Europas fjerde største flyplass med mellom 120 000 og 140 000 passasjerer hver dag. Flyplassen blir bare slått størrelsesmessig av britiske Heathrow, tyske Frankfurt og Charles de Gaulle i Paris.

Hendelsen skjedde mellom klokka 01 og 02 natt til i dag.

- Vi jobber nå med å finne ut akkurat hvor han kjørte. Vi vet ikke hvorfor han tok bilen, dette er ting man gjør når man er full, sier Muller som la til at det ville ta en stund før mannen ville bli edru igjen, sier Muller.

- Vi vil intervju ham om hva han har gjort og deretter er det opp til statsadvokaten å bestemme hva vi skal gjøre med ham.

Flyplassen er Nederlands hovedflyplass for internasjonale avganger, og er plassert 20 minutter sørvest for Amsterdam.