Krangel om BSU

Full BSU-krangel: - Den unge eliten får seg bolig uansett

Lederne i Unge Høyre og FpU advarer mot å angripe boligsparing for unge.

UENIGE: Bjørn-Kristian Svendsrud, leder i FpU, og Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, er uenige med ungdomspartilederne i KrF og SV om at BSU-ordningen gavner unge fra velstående familier. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
UENIGE: Bjørn-Kristian Svendsrud, leder i FpU, og Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, er uenige med ungdomspartilederne i KrF og SV om at BSU-ordningen gavner unge fra velstående familier. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 3. mai tok Martine Tønnessen, leder i Kristelig Folkepartis Ungdom, og Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom, til orde mot BSU.

Sjøvoll ville avvikle ordningen med boligsparing for ungdom, Tønnessen ville endre den:

- BSU bidrar bare til å forsterke forskjellene, ved at de som har foreldre som kan bidra til å spare får enorme skattefordeler. De som ikke har råd, går glipp av den muligheten, poengterte Andrea Sjøvoll (SU).

- Vi ser ikke poenget med at staten skal bruke en milliard kroner i året på å subsidiere dem som har råd til å spare, uttalte Martine Tønnessen (KrFU).

Troen på pisk

Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, sier til Dagbladet at hun reagerer på premisset til lederne i Kristelig Folkepartis Ungdom og Sosialistisk Ungdom.

- Den unge eliten de snakker om får seg bolig uansett. Det er veldig synd at tallet på BSU-sparere synker. For ungdom som ikke har en sterk familieøkonomi i ryggen, vil jo BSU være viktig, sier hun.

- Jeg må si jeg synes det er rart at ungdomspartiledere fra to partier som har så stor tro på pisk når det gjelder avgifter, ikke har tro på insentiver i form av gulrøtter. Det er bemerkelsesverdig hvor mange ganger SV og KrF foreslår å øke avgifter for å endre folks atferd. Men de tror altså ikke på insentiver for å få ungdom til å spare, sier Sandra Bruflot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer