Full bussjåfør tatt av politiet

Rutebussen mellom Hammerfest og Skaidi i Finnmark kjørt av mann med promille på 1,62.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rutebuss mellom Hammerfest og Skaidi i Finnmark ble søndag stoppet av politiet fordi en passasjer tipset om promillekjøring. Sjåføren hadde over 1,6 i promille.

Passasjerene på bussen hadde bedt bussjåføren om ikke å kjøre, fordi han luktet kraftig alkohol. Men da sjåføren nektet, og begynte bussturen, ringte en kvinnelig passasjer til politiet, melder Aftenposten.no.

- Kvinnen var vettskremt, forteller operasjonsleder Jarle Marthinsen i Vest-Finnmark politidistrikt til NTB.

Hendelsen fant sted klokka 17 søndag ettermiddag. Over mobiltelefon ba politiet sjåføren kjøre inn på nærmeste busslomme. I Rypefjord, et par kilometer fra busstasjonen i Hammerfest, gjorde mannen som politiet hadde bedt om. Da politiet ankom stedet, gjennomførte de en alkotest som viste at sjåføren hadde 1,7 i promille.

Sjåføren ble tatt med til politistasjonen, der nok en alkotest som viste en promille på 1,62. Mannen ble fratatt førerkortet og er siktet for promillekjøring.

Politiet opplyser at det var flere passasjerer på bussen, men vet ikke akkurat hvor mange. Passasjerene ble kjørt videre av en annen av busselskapets sjåfører.

(NTB)