Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full City trekkes av grunn

Ordfører i Porsgrunn frykter mer oljesøl.

TREKKES AV GRUNN:  Slepebåter er nå i ferd med å trekke havarerte Full City av grunn på Såstein ved Langesund. Foto: Per Flåthe
TREKKES AV GRUNN: Slepebåter er nå i ferd med å trekke havarerte Full City av grunn på Såstein ved Langesund. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND/ OSLO: (Dagbladet.no): Om kort tid trekkes havarerte Full City av grunn fra Såsein utenfor Langesund.

Slepebåtene ligger nå i posisjon og har festet trossene i havaristen. Smith Salvage, bergingsselskapet som har ansvaret for slepeaksjonen er i gang med å pumpe vann ut av skroget. Selve slepet er skulle vært i gang klokken 9 men er utsatt til cirka klokken 11.

- Nå forbereder vi havaristen for avtrekk. Været er bra og sjøen er i ferd med å legge seg. Vi forventer at alt går i henhold til planen, sier beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket til NTB.

Når fartøyet er trukket av skjæret på Såsein vil det bli slept inn til kai ved Ekstrand i Bamble kommune. Der ligger lenser klare til å ringe inn skipet straks det er fortøyd. Hele operasjonen kan ta elleve timer, mens selve slepet vil ta rundt fire timer.

Ordfører skeptisk

Det ble i dag for første gang registrert oljesøl i Porsgrunn kommune, nærmere bestemt i Paradisbukta. Porsgrunn-ordfører Øistein Beyer er en av dem som er til stede i Langesund for å følge arbeidet.

- Jeg er veldig skeptisk til slep, sier Beyer, som frykter at slepingen vil gi mer oljesøl.

Kystverket mener imidlertid at sikkerheten er god.

— Vi har vurdert at faren for en ny lekkasje er veldig liten, men vi har beredskap i tilfelle eventuelle utslipp. Slepet blir også kontinuerlig overvåket fra luften, sier Ly.

I går ble det kjent at nytt oljesøl griset til rullesteinsstranda Steinvika i Langesund, da lensene løsnet i det dårlige været.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media