Full «Darth Vader» banket opp religiøse riddere med krykke

27-åring i søppelsekk og kappe arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kraften er svak hos 27 år gamle Arwel Wynne Hughes.

Han ble i går dømt for å ha utøvd vold mot to Star Wars-fans i et slag som trolig hadde liten innflytelse på balansen i galaksen.

Etter å ha drukket mesteparten av en kartong med ti liter(!) vin, ikledde 27-åringen seg en svart søppelsekk før han overfalt Barney Jones og hans søskenbarn Michael i Anglesey i Wales, skriver BBC News. Mens han skrek «Darth Vader!» gikk Wynne Hughes til angrep - med ei krykke.

(For de uinnvidde: Den ikoniske maskerte og svartkledde filmskurken Darth Vader er i de to Star Wars-trilogiene den mest markante lederen for universets mørke krefter, som slåss mot det gode Jediridder-brorskapet som Darth Vader selv var en del av før stormannsgalskapen tok overhånd.)

Det ene av de to ofrene for den litt stusselige Darth Vader-imitatoren grunnla tidligere i år en 30 medlemmer stor lokalavdeling av Jedi-kirken i Storbritannia, en dedikert hyllest til de kvasireligiøse lyssabelfektende ridderne i Star Wars-universet.

De to søskenbarna hadde ifølge BBC filmet hverandre i hagen mens de lekte med lyssabler i forkant av angrepet, som de mener var planlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.