Full «Darth Vader» banket opp religiøse riddere med krykke

27-åring i søppelsekk og kappe arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kraften er svak hos 27 år gamle Arwel Wynne Hughes.

Han ble i går dømt for å ha utøvd vold mot to Star Wars-fans i et slag som trolig hadde liten innflytelse på balansen i galaksen.

Etter å ha drukket mesteparten av en kartong med ti liter(!) vin, ikledde 27-åringen seg en svart søppelsekk før han overfalt Barney Jones og hans søskenbarn Michael i Anglesey i Wales, skriver BBC News. Mens han skrek «Darth Vader!» gikk Wynne Hughes til angrep - med ei krykke.

(For de uinnvidde: Den ikoniske maskerte og svartkledde filmskurken Darth Vader er i de to Star Wars-trilogiene den mest markante lederen for universets mørke krefter, som slåss mot det gode Jediridder-brorskapet som Darth Vader selv var en del av før stormannsgalskapen tok overhånd.)

Det ene av de to ofrene for den litt stusselige Darth Vader-imitatoren grunnla tidligere i år en 30 medlemmer stor lokalavdeling av Jedi-kirken i Storbritannia, en dedikert hyllest til de kvasireligiøse lyssabelfektende ridderne i Star Wars-universet.

De to søskenbarna hadde ifølge BBC filmet hverandre i hagen mens de lekte med lyssabler i forkant av angrepet, som de mener var planlagt.

Fattigmanns Darth Vader slo først den ene forsvarsløse «jediridderen» i hodet med den medbrakte krykka - noe som førte til hodepine - før han lo høyt, slo den andre i hofta og forårsaket et blåmerke.

- De to tror sterkt på kirka og deres religion, understreket aktor Nia Lloyd om de to ofrene under rettssaken.

FORBILDE 1: I Star Wars-filmene slet Darth Vader litt med temperamentet, men skal ha holdt seg edru. Det gjorde ikke hans vindrikkende padawan i Wales.
FORBILDE 1: I Star Wars-filmene slet Darth Vader litt med temperamentet, men skal ha holdt seg edru. Det gjorde ikke hans vindrikkende padawan i Wales. Vis mer

Der kom det fram at tiltalte hadde et kronisk alkoholproblem, som ifølge forsvareren har ødelagt livet hans. Tildigere straffedømte Wynne Hughes, som nå risikerer fengsel, har forklart at han ikke husket noe av hendelsen før han leste om den i lokale medier.

Rettssaken måtte tidligere utsettes da voldsmannen ikke møtte opp.

- Jeg håper Kraften vil være med ham snart, uttalte dommer Andrew Shaw, som tydeligvis hadde satt seg grundig inn i sakens bakenforliggende konflikt.

<B>FORBILDE 2</B>: Dagens jediriddere er tydeligvis litt mindre drevne med lyssablene sine enn i fordums tider, her representert med en ung Obi-Wan Kenobi.