Full diplomatkrangel mellom Norge og Polen

Norge har mottatt klager om vold og trusler fra den polske konsulen Slawomir Kowalski, og har erklært han som uønsket i Norge. Polen svarer med samme mynt.

UØNSKET: UD bekrefter at en polsk konsul er erklært uønsket i Norge. Her er et bilde av Polens ambassade i Oslo.  Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
UØNSKET: UD bekrefter at en polsk konsul er erklært uønsket i Norge. Her er et bilde av Polens ambassade i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det norske utenriksdepartementet mandag erklærte at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket i Norge, har Polen i kveld svart med samme mynt.

En norsk diplomat er nå erklært uønsket i Polen, melder det polske utenriksdepartementet i en uttalelse.

- Utenriksdepartementet er tilfreds med Slawomir Kowalskis arbeid, spesielt med hans engasjement for å forsvare interessene til polske familier, heter det i uttalelsen fra polske myndigheter.

- Vold og trusler

Samtidig sa norsk UD tidligere i dag at de har mottatt gjentatte klager på den polske konsulen.

- Dette skjer fordi hans personlige oppførsel ikke er forenlig med hans rolle og status som diplomat, sa konstituert kommunikasjonssjef Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til tidligere i dag.

Utenriksdepartementet har mottatt gjentatte klager på konsulen, som blant annet går ut på truende og til dels voldelig oppførsel mot offentlige tjenestemenn, og at han har hindret dem i deres arbeid. Han har også nektet å etterkomme pålegg fra politiet og er ved noen anledninger også blitt politianmeldt. Konsulens oppførsel har blitt tatt opp gjentatte ganger med Polens ambassade de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer