Full diskusjon om dette nærmøtet med hvithaien er falskt eller ekte

- Og hvis det er falskt, tilbyr jeg ham jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen over, som har fått over fire millioner visninger på YouTube i løpet av 48 timer, filmer Tufferson det som skal være sitt eget nærmøte med en svær hvithai.

I videoen hopper Tufferson fra en klippe i Manly, Sydney. På toppen står kameraten igjen.

Så fort Tufferson kommer opp til vannoverflaten etter hoppet, skriker kameraten at det er hai i vannet fra klippekanten.

Reagerer med panikk Tufferson reagerer kjapt med å dukke hodet under, og ved hjelp av et GoPro-kamera filmer han det som skal være en hvithai.

Så viser videoen panikksvømming og lyden av skrik under vann.

YouTube er skeptisk Få timer at klippet lå offentlig ute på nett, kastet internasjonal presse seg over de utrolige scenene.

Nyhetssider som Metro, The Australian og Express har skrevet om Tuffersons video.

På YouTube er det få som lar seg begeistre av Tuffersons angivelige møte med hvithaien. Flere kommenterer at videoen åpenbart er en forfalskning.

Tror på klippet er autentisk Ifølge australske Daily Telegraph har Richard Farr, ekspert og eier av Digital Video Experts i Sydney, analysert videoklippet fra start til slutt.

Farr peker ut et spesifikt strekk i videoen som spesielt mistenksomt.

- Eter 0:59 sekunder og 22 bilderuter per sekund, vises haien på èn side av bildet, mens etter 0:59 sekunder og 23 bilderuter per sekund, ser det ut som om haien har hoppet en halv meter til høyre i bildet, sier Farr til den australske avisa.

- Til det motsatte er bevist; Jeg tror dette er ekte. Og skulle det være falskt, har mannen bak redigeringsjobben gjort en fantastisk jobb. Da tilbyr jeg ham fast jobb, legger Farr til.

Tror du haiklippet er ekte? Døm selv.